img01.jpg
img09.jpg
img02.jpg
img03.jpg
img04.jpg
img05.jpg
img07.jpg
img06.jpg
img08.jpg
img10.jpg

competition | winning-ongoing 

사립학교교직원 연금공단 사옥

Headquarters for Korea Teachers' Pension

The new office building of The Korea Teachers Pension Head Office is the trinity in pursuits of a stable future of teachers through organic connection of three bodies(Teachers, The Korea Teachers Pension Head Office, and the Country).
The nonlinear podium intentionally leads visitors to inside, improving structural continuity and finish of the Urban Fabric of the innovative city while responding to the urban axis. Such circulation adds dynamic energy and continuity to the urban context and accentuates visual recognition and significance as an urban landmark.
The new office building standing at the intersection of the two axes is designed in consideration of the continuous axis seen from the adjacent street based on environment-friendly configuration focusing on sunlight and ventilation.
The main entrance is placed through the open square in the east of the site, where green is well harmonized with the water. The lower levels accommodate a promotion hall, customer service room, multi functional all and sports facilities, in connection with the outdoor space(Harmony Court) and Green Culture Slope in the south. The higher levels are vertically arranged to satisfy both independency and continuity of the business facilities based on security.
The continuous volume of the lower levels is transformed in lines and sections within the tower and becomes a part of the Eco Smart Skin.

FACT SHEET

Project:

Trinity

 

Status:

competition

 

Client:

Korea Teachers' Pension

 

Location:

Naju, South Korea

 

Program: Office 

 

Site: 10,919 sqm.

BLDG. Area: 2,741.28 sqm.

Gross FL. Area: 11,136.52 sqm.

Structure: RC+SC

 

CREDITS

Architects:

Tomoon Architects

 

Principals:

Yeol Park

 

Team:

Hee-San Gwak, Young-Ju Kim, Jung-Hyo Woo, Seung-Hyun Lee, Jae-Ho Jin

_______________________________________