img09.jpg
img01.jpg
img02.jpg
img08.jpg
img06.jpg
img07.jpg
img04.jpg
img03.jpg
img05.jpg
img10.jpg

competition | winning-ongoing 

공무원연금공단본부 제주 신사옥

Geju New Headquarters for GEPS(Government Employees Pension Service)

Innovative cities in Geju(Samda City in Geju) is a gently sloping area located between old city and new city in Seogwipo. This project of an international trade base and city of education
The project is designed by four direction considering 'sloping ground,' 'wind,' 'scents and views' and 'territoriality'. First of all, it minimizes the amount of cutting the ground via exploitation of north-south directed 7m sloping area, planning to have three-dimensional walking route and having formation and distribution in type of mass considering northeasterly wind in winter. Considering green tact of lands in the west, Gogeum Mountain in the north, visual axis at Bam island in the south and neighborhood park in the west. In addition, it constitutes exterior spaces where nature and city coexist via rational distribution according to their functions and grades of rank by concentrating cities and parks into the vast ground.
An approach via exploitation of vast sloping ground makes it possible to have three-dimensional accessibility inside the public corporations connecting between two floors. The entrance of the first basement floor has open views from the plan of building lobby with high floor-to-floor spans. In addition, business areas starting from the second basement floor constitute eco-friendly work environment with rest and natural ventilation via echo garden plan. Especially, a vast area of green yard in Government Employee Pension Corporation pursues eco friendly building through eco garden plan for three dimensional design and control for indoor climate considering light, being designed to be a futuristic public a corporation as an eco friendly building that minimizes energy consumption.

FACT SHEET

Project:

3-Flows

 

Status:

competition

 

Client:

GEPS(Government Employees Pension Service)

 

Location:

Geju, South Korea

 

Program: Office 

 

Site: 19,560 sqm.

BLDG. Area: 4,681.27 sqm.

Gross FL. Area: 14,969.77 sqm.

Structure: RC

 

CREDITS

Architects:

Tomoon Architects

 

Principals:

Yeol Park

 

Team:

Moon-young Ko, Jae-jin Kim, Hong-bae Kim, Jeong-un Hwang, Jin-i Lee, Jin-ho Shin, Mi-jin Shim, Seung-eun Kim

_______________________________________